De presentatie. Zo maak je je rebus helemaal gaaf

This entry is part 3 of 3 in the series Rebussen

Ok, dus je hebt je moeilijkheidsniveau gekozen en een rebus gemaakt. De volgende vraag is nu hoe je het gaat presenteren aan de persoon voor wie je de rebus hebt ontworpen. Hier een paar tips om te zorgen dat het helemaal gaaf wordt.

De verschillende manieren van presenteren (van weinig indrukwekkend naar geweldig).

  1. Geef je kladblaadje.
  2. Teken de rebus opnieuw op een iets dikker papier. Gebruik een fineliner of viltstift en kleur daarna de afbeeldingen in.

  1. Schrijf een mooi verhaal boven de rebus waarin je uitlegt waarom je voor de andere persoon iets leuks wilt doen.
  2. Pak de rebus in.
  3. Laat de rebus afdrukken op een cadeau, bijvoorbeeld op een mok of een ansichtkaart.
  4. The sky is the limit?

Double check de oplosbaarheid

Niets is zo lullig als iemand die naar het papier staart, naar jou staart, weer naar het papier staart en dan opgeeft. Om dit te voorkomen kan je het beste de rebus eerst checken met iemand anders (bijvoorbeeld de persoon naast je in de trein). Vraag je testpersoon om hardop te denken. Dan kan je horen en zien waar de uitdagingen zitten. Als je testpersoon er echt niet uit komt, zijn er twee opties.

Je kan hopen dat de testpersoon iets niet weet dat de ontvanger straks wel weet. En dat het allemaal goed gaat. Als je denkt dat dat zo is, doe je er wel goed aan om eerst een andere tester te vinden. Als die er ook niet uitkomt, ligt de fout misschien toch bij je rebus.

Anders is het terug naar de tekentafel. Komt de onoplosbaarheid omdat een tekening niet duidelijk is? Maak hem dan opnieuw. Kijk opnieuw op internet naar hoe andere mensen het tekenen. Is het concept te moeilijk? Dan moet je waarschijnlijk kiezen voor een andere tekening waar je andere letters van verandert.

wereldbol - aar, een hok voor dieren met k=m, een ouderwets rijwiel dat je met je voeten aandrijft met -p. Dan een weergave van de hele tekening. (2-7-5)
Deze rebus is gemaakt op iets mooier papier zonder lijnen. En ingekleurd met viltstift en potlood. Is al gelijk weer een stuk mooier dan de vorige rebussen die je voorbij hebt zien komen.

Wat is de mooiste rebus ooit?

Ik ben benieuwd. Wat denk je dat mensen nog meer kunnen doen om hun rebus zo mooi mogelijk te presenteren. Als je een reactie achterlaat, stuur ik je een extra moeilijke rebus toe 🙂

 

Series Navigation<< Zo maak je een rebus in 3 stappen

Geef een reactie