Gamification in een visitekaartje

Mijn nieuwe visitekaartje is sinds deze week af. Ik ben er een maand mee bezig geweest om uiteindelijk tot dit ontwerp te komen. Maar ik ben tevreden, want het kaartje zelf legt gamification uit. Het is namelijk zo’n speeltje zoals we vroeger op het schoolplein hadden. Dan kwam er een meisje langs die je om een nummer vroeg en hard begon te tellen. En daarna mocht je dan een kleur uitkiezen en dan kwam er een boodschap uit als Je bent leuk of kusje.

Papieren bloemen als visitekaartes

Zoals je ziet kan de papieren bloem ook plat worden opgevouwen en dan zijn de afmetingen iets kleiner dan bij een visitekaartje. Aan de voorkant heb ik vrij standaard mijn foto en gegevens geplaatst. De achterkant laat een afbeelding zien van een papieren bloem en legt gamification in een paar woorden uit.

Waar vroeger de getallen stonden, staan nu vragen. En als je de bloem dan opent, zie je mijn antwoord of supportvraag daar staan.

Leuk detail. Ik wist eerder de Engelse en Duitse naam voor de papieren bloem. Paper fortune teller en Himmel und Hölle klinken wel veel spannender dan de Nederlandse naam.

Zo simpel kan gamification zijn. Ik ben op zoek naar meer gave niet-digitale voorbeelden, dus als je nog iets moois weet, hoor ik het graag.

 

Geef een reactie