Review: Dungeon Busters

Spiel heeft blijkbaar een Koreapaviljoen. Een heel stuk beursvloer afgezet voor releases uit Zuid-Korea. Axel en ik hebben Dungeon Busters gespeeld.

Dit is een lekker snel spel waarbij je probeert om juwelen te verzamelen door monsters te verslaan. In drie levels ga je de strijd aan met steeds sterkere (en rendabelere) monsters. Aan het einde van het spel krijg je punten voor de hoeveelheid juwelen die je hebt verzameld. Maar het spel kent een paar grappige twists.

Dungeon Busters

Doe ik iets goeds voor de groep? Of voor mezelf?

Monsters hebben een bepaalde waarde die je als team moet verslaan. Elke speler heeft dezelfde kaarten met daarop de getallen 1 tot en met 7. Per monster laat iedereen op hetzelfde moment een kaart zien. Is de som van de getallen hoger dan het getal van het monster, dan winnen de spelers het gevecht. Maar:

  • Als er dubbele getallen bij zitten (bijvoorbeeld twee spelers die alle een kaart met een 4 erop neerleggen), tellen deze niet meer mee. Hierdoor kan het toch lastig worden om een moeilijk monster te verslaan.
  • Als je verliest, moet de speler die het laagste getal heeft bijgedragen alle juwelen inleveren in de kleur waarvan hij er het meeste heeft.
  • Als je wint, krijgt de speler die het laagste getal heeft bijgedragen een beloning. Daarna worden eventuele eerder ingeleverde juwelen nog verdeeld.

Dit levert een kort spelletje op, waarbij je heel erg moet nadenken over wat de optimale strategie is voor de andere spelers. Daar pas je je tactiek op aan. En als je denkt dat je tegenspelers op dit niveau meedoen, pas je je tactiek opnieuw aan. Enzovoorts.

image3340

Kort en leuk

Dungeon Busters is kort en leuk. Zeker de moeite waard om een keer te spelen. Voor de hoeveelheid kaarten die worden geleverd is het spel wel wat aan de prijs. Het kostte op de beurs namelijk 18 euro. Waarschijnlijk komt het door die mooie gemstones die erin zitten.

Dus als je een kort spelletje zoekt waarbij een beetje bluffen en het inschatten van de tegenstanders belangrijk is, dan is Dungeon Busters een goede keuze.

 

Geef een reactie