Review: The Game het kaartspel

Een coöperatief kaartspel met alle getallen van 2 tot en met 99 voor één tot vijf spelers. In the game hebben de spelers gezamenlijk als doel om alle kaarten neer te leggen op twee oplopende en twee aflopende stapels. De catch: Je mag niets zeggen over welke kaarten je in je handen hebt.

The game is een toegankelijk coöperatief spel. Na een paar keer spelen, als je het onder de knie hebt, duurt een spelletje ongeveer een kwartier. De regels zijn makkelijk uit te leggen, maar het spel zelf is niet simpel.

“Ik wil graag dat deze stapel voor mij bewaard wordt.”
“Uuuh, daar moet ik eigenlijk wel iets kwijt, anders moet ik hier een hele grote sprong maken”
“Ok, maar zorg dan dat je in ieder geval verdubbelt, want anders moet ik hard omhoog.”

The Game de verpakking
The game van Steffen Bendorf, uitgegeven door White Goblin Games.

Het zit in de manier waarop spelers communiceren en elkaar proberen duidelijk te maken hoe het spel handig gespeeld kan worden. Wel is te merken dat na een tijdje met dezelfde groep spelen bepaalde uitdrukkingen een specifieke betekenis krijgen. Bij de eerste paar potjes is een klein sprongetje nog onduidelijk, maar inmiddels betekent het een verschil van één, twee of drie.

In het artwork is wel een aparte keuze gemaakt. De indruk van the game is vrij duister, met donderrode kaarten en vage afbeeldingen van schedels. De getallen zijn goed te lezen, maar voor het onderscheid tussen getallen moet je goed opletten waar de punt staat. Anders is de 86 zo maar een 68.

En nog even iets over de titel. Waarom zou je een spel als naam het spel meegeven? No way dat dat te vinden is in zoekmachines, waarschijnlijk zelfs slechts bij die van webwinkels waar alleen spellen worden verkocht. Ik denk namelijk dat die ongeveer 80% van hun producten taggen met game.

Het oordeel is dat The Game een uitdagende filler is. De herspeelbaarheid met de zelfde groep mensen is misschien niet heel groot, tenzij je steeds strikter wordt in wat je niet mag zeggen. Maar je hebt het binnen een minuut uitgelegd en iedereen wordt uitgedaagd om mee te denken.

 

Geef een reactie