SPIEL 2015 – wat ik er van verwacht

Donderdag ga ik samen met mijn broer Max naar de Internationale Spieltage SPIEL in Essen. Het is de grootste spellenbeurs ter wereld en alle bekende speluitgevers staan er met hun nieuwe spellen. Sterker nog, aangezien er 900 uitgevers staan, zijn ook de onbekende uitgevers er.

De eerste keer SPIEL

Ik ben nog nooit op zo’n grote beurs geweest en ik ben dan ook benieuwd hoe de 63.000 vierkante meters worden gevuld. Het wordt rondstruinen en veel spellen spelen. Bovendien zijn er veel grotere evenementen waar ik ook even langs wil lopen. Zo is er een potje Kolonisten van Catan wat met 1000 personen gespeeld gaat worden.

Nieuw spel

Er zin heel veel nieuwe spellen die tentoongesteld worden. Vorig jaar was Max er ook en heeft toen Evolution gekocht, een relatief onbekend bordspel waarin spelers hun eigen diersoorten ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag is het een spel wat we vaak spelen.

Ik ga ook een nieuw bordspel kopen op SPIEL. Mijn doel van de dag is om niet alleen langs de grote uitgevers te lopen maar juist ook een onbekend pareltje te vinden. Het wordt dus een dag lang afzien met het spelen van veel nieuwe spellen. Ik ga erop letten dat mijn spel veel verschillende manieren heeft om het te spelen. De leukste neem ik mee naar huis en zullen jullie terugzien in een blog komende weken.

Staan wij er ooit ook?

Vanaf kinds af aan zijn Max en ik bezig met spellen spelen, aanpassen en bedenken. Afgelopen jaar heeft Max grote stappen gezet richting de oprichting van een bedrijf dat van alles gaat doen met spellen. Voor mij is SPIEL ook de mogelijkheid om te kijken wat mijn rol kan zijn binnen dit bedrijf. Dit betekent dat ik veel mensen ga aanspreken en kijken naar wat voor een vernieuwende dingen er in spellen zitten.

SPIEL is voor mij dus inspiratie en ervaring opdoen voor de komende blogs en jaren. Bovendien is het heel veel plezier hebben met mijn broer!

Geef een reactie